Sabtu, 25 Oktober 2008

LAWAK STIMULATION

" KATA-KATA MU HANYA MIMPI.. DISIANG HARI.. KEMARAU PANJANG.. BERPANAS JUA.. BERTEDUH TIDAAAAAKKK... "

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu, jadi mari kita habiskan masa bersama-sama....

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu, jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...

Murid tuisyen tersebut menelefon Atuknya : Atuk, untuk seminggu saya takde kelas sebab cikgu saya sibuk. Mari kita habiskan masa bersama...

Atuk (the 1st boss) menelefon Secretary : Minggu ni saya nak abiskan masa bersama cucu saya.. Batalkan outstation tuh...

Secretary menelefon Suaminya : Minggu ni boss saya ade kerja, kami dah membatalkan outstation tu...

Suami menelefon Buah Hatinya : Kita tak dapat nak habiskan masa bersama untuk minggu ni, isteri saya dah membatalkan outstationnya..

Buah Hati menelefon Murid Tuisyennya : Minggu ni kelas tuisyen mcm biase.

Murid Tuisyen menelefon Atuknya : Atuk, cikgu saya cakap minggu ni saya kena pergi kelas tuisyen. Sori, saya tak bleh temankan atuk.

Atuk menelefon Secretary : Jangan risau, minggu ni kita outstation. Jadi uruskan semuanya..


WARKH!! WARKH!! WARKH!! WARKH!!....penat aku nak tulih lagi nie....

( so kalau u penat ulang syemula, suruh kawan2 u all sambung ulang2 lagi, kalau kawan u all penat gak, suruh jiran2 u all ulang, kalau jiran u all penat gak, suruh la sedaramara ulang, kalau dah takde orang nak ulang dan semuanya penat, suruhla kambing wak Pandi ulang2... sampai kesemuanya selesai.. Mana nak carik wak Pandi? carikla kat mana2... jangan carik kat poket seluar udahle.. ye.. TIADA MASALAH YANG TIDAK BOLEH SELESAI... SELESAIKAN PELAN-PELAN YER... HIHIHIHI...)

4 ulasan:

xiiinam751, musafir denganMu berkata...

Salaaam..




Saya pun penat gelak!
Terima kasih kerana menghiburkan hati yang lara!

Liyun Collection's berkata...

timakasih kerana lawati blog ini... bakal menerujakan dimasa akan datang... lawak versi kartun... PERCUMA!!! tak yah beli majalah katun dah... tapi beli gak la majalah diluar tu... semoga terhibur!!!

hayati berkata...

kambing wak pandi tu sapa namanya? nak kenalan la..

Liyun Collection's berkata...

hayati... namanya nak tau ke... namanya WAN...